پژوهش دربتن
عمل آوری بتن سه هدف اصلی را دنبال می کند که عبارتند از:
۱-جلوگیری از کاهش رطوبت با تامین
رطوبت از دست رفته قطعه بتنی
۲-حفظ دمای بتن در حدی مطلوب به مدت زمان معین
۳-توسعه مقاومت بتن با تکمیل عملیات هیدراسیون سیمان.
پژوهش دربتن | از آنجا که عمل آوری بتن یک امر
مهم و مؤثر در ایجاد و حفظ مقاومت سازه بتنی می باشد،
در این پژوهش به بررسی اثر مقدار مختلف
رطوبت در عملآوری بر مقاومت ۲۲روزه بتن پرداخته شده است.
در پژوهش های پیشین محققان در مورد عمل آوری
بتن و روش های مختلف عمل آوری از
لحاظ سنتی و مدرن و عمل آوری
در دماهای مختلف و تاثیر میزان پیش بارگذاری،
زمان پیش بارگذاری و شرایط عمل آوری نمونه ها
در پیش بارگذاری در سنین ابتدایی بتن مورد
بررسی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نشان
می دهد که پیش بارگذاری نمونه ها تا ۹۰درصد
مقاومت فشاری در سنین ۳ ،۱و ۷روز پس از
قالب گیری در شرایط عمل آوری مرطوب
تاثیری بر مقاومت فشاری ۲۲روزه بتن ندارد،
مطابق با نتایج، افزایش مقاومت فشاری تا ۱۲درصد
را نسبت به نمونههای بارگذاری نشده دارند
و بدترین حالت در بازیابی
مقاومت فشاری ۲۲روزه نمونه های آسیب دیده،
در شرایط عمل آوری خشک کنترل شده رخ داده است.
یکی از روش های نوین برای عمل آوری استفاده
از بخار آب در ساخت قطعات پیش ساخته بتنی
است که با توجه به مزیت های نسبی از جمله
کاهش زمان عمل آوری ، ضریب ایمنی
بیشتر نسبت به روش های تسریع کننده دیگ،
سادگی روش و همچنین کاهش نسبی هزینه های
تولید امروزه با استقبال از سوی
تولید کنندگان رو به رو می باشد.
هدف از این پژوهش مشخص کردن نقش مقدار
متفاوت رطوبت در عمل آوری بتن می باشد
رطوبت یکی از اصلی ترین عناصر
عمل آوری بتن می باشد که اهمیت
فراوانی در افزایش مقاومت دارد.
روند کار به این صورت است که ابتدا ۲۲عدد
قالب نمونه گیری به ابعاد۱۵*۱۵*۱۵سانتی متر
را آماده کرده و بعد از
ساخت و آماده شدن بتن عیار ۳۹۹ توسط میکسر،
هر قالب را در سه مرحله با بتن مورد نظر پر
کرده و هر مرحله توسط میله ای گرد به قطر
۱۶میلی متر با ۲۵ضربه متراکم شده است و
بعد از صاف کردن سطح روی آن توسط خط کش
مخصوص نمونه گیری،۲۴قالب آماده شده از یک
بتن با مشخصات ثابت را در آزمایشگاه بر روی
یک سطح تراز که از قبل پیش بینی شده قرار داده
ودمای آزمایشگاه ۲۱درجه ثابت نگه داشته شده
است بعد از گذشت ۲۲ساعت قالب ها را باز
کرده و نمونه ها از قالب خارج شده اند.